Juniperus communis este un arbust aromatic veșnic verde utilizat frecvent în medicina tradițională în diferite tulburări gastro-intestinale, urinare, autoimune. Planta este bogată în uleiuri aromatice, zaharuri invertite, catechină, acizi terpenici, leucoantocianidină, alcaloizi, flavonoide, taninuri, gume, lignine, ceară etc. În prezent, cercetările științifice îi evidențiază potențialul în raport cu procesele inflamatorii1, colesterolul biliar2, probleme renale3. Extractul de ienupăr ar putea interacționa nivelul lipidelor și al glucozei, fiind de interes în cazul dereglărilor de metabolism4. Există și studii care cercetează influența ienupărului în oprirea ciclului celular și inducerea apoptozei unor celule mutante5, singur dar și în raport cu medicamentul 5-FU, cu care prezintă sinergie6.
Ingrediente Ienupăr Extract:
- Extract hidroetanolic 10:1 (maltodextrină maximum 10%) din fructe de Ienupăr (Juniperus communis): 315 mg;
- pulbere din frunze de Pin (Pinus sylvestris): 134 mg;
- capsulă vegetală din orez;
- ulei esențial de Ienupăr (Juniperus communis): 1 mg.
Mod de utilizare:
Câte o capsulă de 2 ori pe zi.
Acțiuni fiziologice Ienupăr Extract:
Ienupăr:
- ajută la eliminarea pe cale renală a apei;
- susține funcțiile de eliminare ale organismului;
- susține funcția de excreție a rinichilor;
- util pentru protecția împotriva radicalilor liberi, care provoacă leziuni ale celulelor și țesuturilor;
- are activitate antioxidantă și anti-îmbătrânire;
- susține rezistența fiziologică a organismului în condiții severe de mediu ambiant;
- ajută la echilibrul fiziologic al zaharurilor;
- contribuie la metabolismul grăsimilor și al carbohidraților;
- ajută la menținerea digestiei sănătoase.
Pin:
- are efect benefic asupra sistemului respirator, asupra gâtului și a căilor respiratorii blocate;
- ajută la curățarea nasului și la o respirație mai liberă
Precauții și contraindicații:
A nu se consuma de către femeile însărcinate sau care alăptează, de către persoanele alergice la oricare dintre ingredientele produsului.
Atenționări:
A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A se consuma, de preferință, înainte de: vezi data înscrisă pe ambalaj (ziua, luna, anul). A se păstra bine închis, ferit de umiditate și căldură. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat și echilibrat și un stil de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
Prezentare Ienupăr Extract:
Flacon cu 60 capsule.
Produs notificat de Serviciul Național pentru plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului,
Notificare nr. 17451/10.07.2024
1Fierascu I, Ungureanu C, Avramescu SM, Cimpeanu C, Georgescu MI, Fierascu RC, Ortan A, Sutan AN, Anuta V, Zanfirescu A, Dinu-Pirvu CE, Velescu BS. Evaluarea genoprotectoare, antioxidanta, antifungica si antiinflamatoare a extractului hidroalcoolic de Juniperus communis L. (Cupressaceae) originar din dealurile subcarpatice sudice ale Romaniei. BMC Complement Altern Med. 2018 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29301523/
2 Efectul protector al extractului de Juniperus Communis prin inhibarea agenților pro-nucleanți în dieta litogenă indusă de colelitiază într-un model experiemntal; Souravh Bais et al., Obesity Medicine, 2020 https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2451847620301081
3Lin TC, Lu CW, Chang KF, Lee CJ. Extractul de Juniperus communis ameliorează leziunile renale acute induse de lipopolizaharide prin calea proteinei kinazei activate de adenozină monofosfat. Știință alimentară Nutr. 2022 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36249972/
4Chae HS, Dale O, Mir TM, Ashfaq MK, Avula B, Walker LA, Khan IA, Khan SI. Boabele de ienupăr reglează markerii diabetului și obezității prin modularea PPARα,PPAR γ și LXR: efecte in vitro și in vivo. J Med Food. 2023 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37186895/
5 Huang NC, Huang RL, Huang XF, Chang KF, Lee CJ, Hsiao CY, Lee SC, Tsai NM. Evaluarea efectelor anticancerigene ale extractului de Juniperus communis asupra celulelor carcinomului hepatocelular in vitro și in vivo. Biosci Rep. 2021 www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8276093/
6 Li CY, Lee SC, Lai WL, Chang KF, Huang XF, Hung PY, Lee CP, Hsieh MC, Tsai NM. Oprirea ciclului celular și inducerea apoptozei prin extractul de Juniperus communis în carcinomul cu celule scuamoase esofagiene prin activarea căii de apoptoză indusă de p53. Food Sci Nutr., 2020 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7866587/
Recenzii
Nu există recenzii până acum.