Ai nevoie de ajutor? Contactează-ne: +40736270998
DVR Pharm Blog

RĂCELILE DE VARĂ – CE TREBUIE SĂ ȘTII?

De la viroze, la infecții bacteriene

Pare exagerat, dar inclusiv la plajă merită să ai la tine un pachet de șervețele și niște suplimente anti-răceală. De ce? Pentru că răcelile de vară își fac de cap! O mică doză de viruși și ne trezim, peste noapte, cu gâtul iritat, dureri de cap și probleme de respirație.

Când microorganismele patogene ies la… plimbare

Tot mai frecvent, camerele de urgență ale spitalelor de boli infecțioase se aglomerează cu oameni care tușesc. Și aceasta vara, când afară sunt peste 30 de grade. Acest fenomen, cândva surprinzător, de câțiva ani a devenit o banalitate. Motivul? Imunitatea generală a scăzut, în timp ce circulația virusurilor și a bacteriilor a crescut. Enorm! Chiar aerul condiționat, care amestecă germenii și usucă mucoasele, creează un paradis pentru virusuri și bacterii. Iar călătoriile cu avionul, unde aerul e recirculat, fac ca în sezonul vacanțelor virușii să parcurgă distanțe enorme, instalați confortabil în milioane de gazde umane. Așa se ajunge ca simpla călătorie, masa la restaurant sau întâlnirea cu prietenii de departe să fie începutul unei săptămâni cu tuse, ceaiuri și pastile.

De ce am devenit atât de sensibili la răcelile de vară?

Virușii gripali clasici sunt inactivi în sezonul cald, infecțiile respiratorii fiind o raritate, acum câteva decenii. Dar, între timp, s-a format o… gașcă de virusuri nepoliticoase, cum ar fi rinovirusurile, virusul sincițial (RSV), adenovirusurile, care sunt tot mai răspândite. Mai există și enterovirusurile, care sunt foarte contagioase vara, transmițându-se atipic: mai ales prin mâini neigienizate, mâncare și băuturi contaminate. A apărut și un virus cu nume incitant: FLiRT! Dar, nu vă lăsați înșelați de aparențe, acesta este de fapt o variantă de Covid-19. Una urâcioasă și mai periculoasă decât pare.

În cât timp manifestăm răceala sau gripa după ce virusul a pătruns în corp?

În funcție de tipul de virus, incubația durează între 2 și, în cazul coronavirusului, 14 zile. Majoritatea oamenilor devin contagioși cu cel puțin o zi înainte de apariția simptomelor. Aceasta face mai dificilă prevenirea răspândirii, invalidând celebra expresie: „Dar eu nu pot transmite boala, că nu am nimic”. Pacienții au potențialul de răspândi infecția, de regulă, cu 1-2 zile înainte de debut și 5-7 zile după apariția simptomelor unei răceli de vară.

Ce trebuie să facem la primele simptome a unei răceli de vară?

Senzația de iritație, mâncărime sau jenă la nivelul gâtului, secrețiile nazale mai fluide și, eventual, durerile de cap sunt primele semne de viroză. Ce e de făcut? Există remedii care pot crește brusc imunitatea, făcând asimptomatică o răceală, care altfel ne-ar ține la pat. Propolisul în miere cu 12% concentrație sau capsulele cu ulei esențial de Oregano sălbatic sunt capabile să „pună pe fugă” o răceală în stadiu incipient. O soluție mult mai complexă și puternică este TELOM-R IMUNITATE, din care se iau câte 2 capsule de 2-3 ori pe zi. Vorbim de o doză puternică, dar care în 12-48 de ore poate reduce până la dispariție manifestările răcelii.

Cum tratăm tusea?

Virozele respiratorii, în special cele cu coronavirusuri (mai ales FLiRT), produc tuse puternică. Fie că vorbim de tuse uscată sau productivă, administrarea repetată de cantități mici (1/2 – 1/4 linguriță) de sirop TELOM-R PULMONAR este foarte eficientă. Cu uleiuri esențiale ce dezinfectează căile respiratorii, plante care calmează spasmele și reduc secrețiile în exces, TELOM-R PULMONAR ajută inclusiv în cazul tusei nocturne.

Ce facem în caz de febră și dureri musculare puternice?

Aceste simptome arată că organismul are o reacție de apărare furibundă, necesitând reglare imunitară de urgență. Formula TELOM-R IMUNOMOD are 10 ingrediente active care protejează organismul de fenomenele auto-imune, eficientizând acțiunea celulelor cu rol de apărare contra microorganismelor invadatoare. Masajul cu CREMA TELOM-R RECUPERARE calmează durerile musculare și articulare din gripă, stimulează respirația, reduce febra. Atunci când febra depășește 39 de grade Celsisus, în mod repetat, consultul medical și intervenția cu febrifuge de sinteză e obligatorie.

Cum răspundem complicațiilor răcelilor de vară

Așa-numitele „complicații” sunt fie reacții auto-imune, fie suprainfecții bacteriene. În tulburările auto-imune sau chiar alergice, declanșate de răceli, tandemul TELOM-R IMUNOMODCIUPERCĂ TIBETANĂ FORTE+ este redutabil. În cazul complicațiilor bacteriene, cum ar fi sinuzitele, otitele sau pneumoniile, pe lângă antibioticele prescrise de medic se va folosi TELOM-R RESPIRATOR și TELOM-R SIROP.

Complicațiile cu bacterii multirezistente pot transforma o răceală de vară aparent inofensivă într-un coșmar. În aceste cazuri, pe lângă tratamentul cu antibiotice, care va fi respectat cu strictețe, se recomandă TELOM-R RECUPERARE și un produs cu uleiuri esențiale numit N-BIOT1C PROSINERGIC.

În loc de încheiere

Vara, infecțiile respiratorii sunt tot mai frecvente, deși în general sunt mai ușor de tratat. Și soarele, care dezinfectează aerul, ne crește producția de vitamina D și imunitatea, ne ajută în acest caz. Dar, din cauza aerului condiționat, deficiențelor imunitare și a alergenilor din aer, lucrurile se pot complica foarte mult. De aceea, trebuie luate cât mai din timp măsuri pentru întărirea imunității, combaterea virusurilor și bacteriilor.

DVR Pharm - remedii naturale împotriva răcelilor de vară

One Reply to “RĂCELILE DE VARĂ – CE TREBUIE SĂ ȘTII?”

  1. Latu Aurica

    Mulțumesc frumos pentru informații foarte utile, infecții urnare ce le fac foarte des ,și răceli de vară chear acum sunt pentru a doua oară în aceasta vară.

Join the conversation

Coș de cumpărături 0