telomerii, Alimentaţia şi telomerii, DVR Pharm

Alimentaţia şi telomerii 1

Alimentaţia sănătoasă este baza unui corp plin de energie si vitalitate. Preocuparea pentru alimentaţia sănătoasă a apărut ca un proces natural al evoluţiei personale.

Cercetare

Cercetări făcute de mai multe echipe medicale, arată că alimentația curată, naturală are un efect benefic incontestabil asupra telomerilor, reîntinerind, în timp, organismul. Cele mai puternice activatoare de telomeraze sunt – conform ultimelor descoperiri – următoarele:

– coaja fructelor închise la culoare – este foarte bogată în resveratrol, o substanță puternic antioxidantă, care prelungește telomerii și ferește ADN-ul celulelor umane de mutații nefaste. Cele mai bogate în reseveratrol sunt: prunele, strugurii negri, coacăzele negre, afinele.

– cruciferele – sunt o familie de legume, care-și datorează numele florii lor cu patru petale, în formă de cruce. Ele secretă în mod naturale substanțe pe bază de sulf, cu puternic efect anti-tumoral, dar care activează și telomerazele. Dintre crucifere, cele mai active sunt broccoli, varza roșie, varza albă, conopida.

– oleaginoasele naturale – conțin cantități mari de acizi Omega 3-6-9, cu efect de reîntinerire. Cele mai puternice în acest sens sunt: uleiul de rapiță, miezul de nucă, semințele și uleiul de in, germenii de grâu, migdalele neprăjite, măslinele ne-tratate pentru culoare.

telomerii, Alimentaţia şi telomerii, DVR Pharm

Telomerii

Principalul dușman al integrității telomerilor este constituit din hrana super- procesată, ce scurtează telomerii și, implicit, viața. Ceea ce, cu decenii în urmă,  numeau naturiștii hrană moartă își merită din plin numele, în lumina noilor descoperiri.

Într-adevăr, zahărul, cerealele decorticate, prăjelile, grăsimilie modificate,  majoritatea E-urilor sintetice, excesul de carne roșie sau de alcool reduc într-un  ritm foarte rapid dimensiunea telomerilor.

Consecința? Celulele îmbătrânesc prematur, suferă mutații maligne, accelerând apariția cancerului, a bolilor degenerative, micșorând dramatic speranța de viață. Totuși, alimentația este doar o componentă a acestei probleme, de viață și de moarte (în sensul propriu al cuvântului), a telomerilor. Plantele medicinale, datorită concentrației lor mari de principii active, sunt o soluție mai puternică vis-a-vis de reîntinerirea organismului.

Află aici mai multe detalii despre produsul Telom-R.

One Comment

  1. Aveți cumva vreun alt articol scris și despre ce plante medicinale este vorba în acest articol. Sună interesant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *