vitamina B9, VITAMINA B9 versus ACIDUL FOLIC, DVR Pharm

VITAMINA B9 versus ACIDUL FOLIC Adaugă un comentariu

Acidul folic din Vitamina B9 este o substanță de sinteză, fiind produs abia în anii 40, când a început să fie introdus în medicamente și în unele alimente, cum ar fi pâinea. Un studiu american a demonstrat că acidul folic accelerează evoluția cancerului.

B9 este o denumire generică pentru compușii acestui acid folic, compuși numiți folați, de la latinescul folium, adică frunză. Folații sunt întâlniți în frunzele plantelor verzi, fiind o substanță naturală, pe care organismul este obișnuit să o metabolizeze.

Principala diferență dintre vitamina B9 naturală și acidul folic este că, în timp ce substanța de sinteză se asimilează integral, versiunile naturale sunt eliminate fără probleme de organism, atunci când sunt în exces. De aceea, aceasta favorizează vindecarea cancerului de intestin, sân sau prostată, în timp de acidul folic îi accelerează evoluția.

vitamina B9, VITAMINA B9 versus ACIDUL FOLIC, DVR Pharm
UNDE GĂSIM VITAMINA B9 ÎN MOD NATURAL?

  • fructele exotice: cum ar fi portocalele, bananele, avocado, mango
  • eguminoasele: fasole, lintea, năutul.
  • ouăle de găină (mai ales gălbenușul)
  • legumele: broccoli, varza de Bruxelles, sparanghelul
  • frunzele proaspete, cum ar fi cele de spanac, urzică, ștevie, salată verde

Din fericire, vitamina B9 se găsește în multe alimente, devenind deficitară doar la persoanele care consumă hrană rafinată sau atunci când crește necesarul din această vitamină (în caz de sarcină, alăptare, convalescență etc.). Principalele surse de vitamina B9 sunt:- frunzele proaspete, cum ar fi cele de spanac, urzică, ștevie, salată verde.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *