Vitamina C ne protejează în sezonul rece. Vezi cum în următorul articol:
Sezonul rece se instalează uşor, uşor şi poate aduce cu el boli, datorate slăbirii sistemului imunitar. Cele mai frecvent întâlnite sunt gripa, pneumonia şi infecţiile urinare.
Vă recomandăm câteva alimente de sezon care pot constitui o masă deliciosă şi aduc multă beneficii pentru sănătate:
– merele şi perele, o sursă de antioxidanţi
– strugurii, reduc riscul de formare a cheagurilor de sânge
– dovleacul, o sursă bună de Omega 3, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare
– ciupercile, bogate în vitamina B necesară pentru menținerea sănătății creierului și a sistemului nervos.
– legumele verzi cu frunze (spanac, varza, conopida, broccoli). Acestea sunt bogate în vitamina C.
În sezonul rece, este recomandată suplimentarea vitaminei C. Aflaţi cum să alegeţi informat doza corectă de vitamina C.
Atenţie şi cum preparaţi mâncarea, căldura distruge 15-20% din vitaminele aflate în legume.
Cele mai eficiente metode de preparare a alimentelor sunt: gătirea la abur, la grătar sau fierberea.
Pe lângă alimentaţie, puteţi preveni afecţiunile respectând câteva reguli simple: dormiţi suficient în timpul nopţii.
Faceti cât mai multă mişcare în aer liber şi consumati doar suplimente alimentare 100% naturale.
Vitamina C este foarte importanta in sezonul rece. Trebuie consumate cat mai multe fructe si legume.