sănătatea cardiovasculară, SĂNĂTATEA CARDIOVASCULARĂ LA VENIREA SEZONULUI RECE, DVR Pharm

SĂNĂTATEA CARDIOVASCULARĂ LA VENIREA SEZONULUI RECE Adaugă un comentariu

Sănătatea cardiovasculară

la venirea sezonului rece

sănătatea cardiovasculară, SĂNĂTATEA CARDIOVASCULARĂ LA VENIREA SEZONULUI RECE, DVR Pharm
Sănătatea cardiovasculară

 

Cu sănătatea cardiovasculară nu este niciodată de glumă, dar sunt perioade în care trebuie să acordăm tensiunii arteriale și inimii mai multă atenție ca de obicei. De ce? Pentru că temperaturile scăzute și schimbările meteorologice pot influența sistemul cardiovascular. Acum, trebuie să fim atenți la trei afecțiuni: hipertensiunea, ateroscleroza, insuficiența cardiacă. În acest articol, vom afla despre plantele care sunt un aliat valoros în prevenirea și tratarea acestor afecțiuni. De asemenea, vom înțelege cum ajută ele inima și vasele de sânge și ce remedii se potrivesc cel mai bine pentru un astfel de pacient.

  1. Hipertensiunea arterială – când vasele de sânge intră sub presiune

Venirea frigului produce câteva fenomene foarte periculoase pentru hipertensivi, dintre care 2 foarte importante:

  • Vasoconstricția, adică îngustarea vaselor de sânge – acțiune naturală a corpului de adaptare la frig. Aceasta duce la o creștere mare a presiunii arteriale, producând risc de infarct sau AVC.
  • Stimularea sistemului nervos simpatic, ce produce o creștere a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale.

Este momentul când anumite remedii, precum extractul de urzică sau păducelul pot ajuta la relaxarea vaselor, normalizând presiunea sângelui. Extractul de talpa gâștei, utilizat adesea în medicina tradițională, este un specialist în gestionarea stresului și a tensiunii arteriale ridicate. Un studiu clinic realizat de Tang et al. (2019) pe pacienți cu hipertensiune arterială a arătat că tratamentul cu extract de talpa gâștei timp de 12 săptămâni a redus tensiunea arterială sistolică și diastolică. Efectul hipotensor se datorează relaxării musculaturii netede a vaselor sanguine și impactului pozitiv al talpei gâștei asupra funcției endoteliale și inflamației. Citește aici ⇒ TENSIO despre un produs cu talpa gâștei printre ingredientele principale.

  1. Ateroscleroza – un ambuteiaj periculos al vaselor sânge

Ateroscleroza este caracterizată de acumularea de plăci grase în artere, ce pot duce la obstrucția fluxului de sânge. Un studiu publicat în “Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology” a indicat că ginkgo biloba poate ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin și la reducerea riscului de ateroscleroză. De asemenea, astragalus, cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii, poate contribui la menținerea sănătății arterelor.

Mai importantă este prevenția acestei afecțiuni! Prin dietă sănătoasă și efort fizic frecvent, menite să mențină nivelul colesterolului și trigliceridelor. Efecte rapide de scădere a nivelului de grăsime din sânge și de stopare a evoluției aterosclerozei au frunzele de măslin, semințele de armurariu sau părțile aeriene de anghinare. Găsiți aceste plante în formula DVR COLESTEROL.

  1. Insuficiența cardiacă – când MOTORUL dă semne de oboseală

Insuficiența cardiacă este precum problema unui motor, a cărui aprovizionare cu combustibil este insuficientă și tinde să se oprească. Iar schimbările de la venirea sezonului rece nu ajută deloc acest motor, adică inima! De ce? Pentru că:

  • Stimularea sistemului nervos simpatic produce o creștere a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. Ambele fenomene crescând riscul de infarct.
  • Crește vâscozitatea sângelui, ceea ce-l face să curgă mai lent prin vase. Astfel, inima e obligată să pompeze din greu, în încercarea de a menține țesuturile oxigenate.

Insuficiența cardiacă este inabilitatea inimii de a pompa eficient sângele în organism. Un studiu din 2015, publicat în “The American Journal of Chinese Medicine“, a arătat că extractul de astragalus are efecte excelente în tratarea insuficienței cardiace congestive, îmbunătățind capacitatea de efort și funcția cardiacă, posibil prin reducerea inflamației și a stresului oxidativ. De asemenea, un studiu din 2014, publicat în revista “Pharmacognosy Research”, a evidențiat că semințele de țelină au efecte benefice în insuficiența cardiacă, în special asupra tensiunii arteriale și capacității de efort a inimii pacienților, prin dilatarea vaselor de sânge și reglarea tensiunii arteriale cu compuși precum ftalidele și poliacetilenele.

Găsiți aceste plante AICI, în formula TELOM-R CARDIOVASCULAR.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *