Răceala nu are leac, dar simptomele răcelii pot fi, însă, ameliorate. Există numeroase sfaturi practice care vă pot fi de ajutor în ceea ce priveşte ameliorarea simptomelor răcelii, unele dintre ele fiind prezentate în cele de urmează.
Un prim remediu recomandat este Astragalus (Astragalus mebranaceus).
Astragalus este o plantă asiatică, a cărei rădăcină este considerată a fi în momentul de față unul din cele mai bune stimulente imunitare cunoscute.
Este o plantă excelentă pentru scurtarea perioadei de vindecare și pentru atenuarea simptomelor, dar și pentru înlăturarea complicațiilor sau sechelelor gripei.
Spre deosebire de alte remedii, astragalusul poate fi administrat în orice fază a gripei, fiind eficient inclusiv pentru eliminarea complicațiilor sale bacteriene (pneumonii, bronșite, sinuzite etc.).
Trebuie știut, de asemenea, că această plantă este recomandată și pentru persoanele sănătoase, pentru prevenirea gripelor.
Ce recomandă specialiştii când ne confruntăm cu răceala?
- extractul de frunze de măslin – activează de rapid și puternic sistemul de apărare al organismului
- aspirinele naturale pentru controlul febrei și al durerii. Există două specii care merită această titulatură: salcia (Salix sp.), a cărei scoarță conține substanțe similare aspirinei, și Gheara Diavolului, care conține principii active antiinflamatorii și antidurere.
- ceaiul îndulcit cu miere, pentru efectele sale calmante și antiseptice
- uleiurile volatile, pentru efectele antivirale și antibacteriene foarte puternice. În cazul răcelilor, se recomandă în mod special inhalaţia cu uleiuri volatile. S-au dovedit eficiente uleiul de mentă, uleiul de arbore de ceai, uleiul de pin siberian şi uleiul de cimbru. Cu acestea poţi face inhalaţii oricând este necesar.
Află aici mai multe detalii despre produsul Astragalus Extract.