Ficatul, FICATUL, SĂNĂTATEA LUI ȘI… SĂNĂTATEA NOASTRĂ, DVR Pharm

FICATUL, SĂNĂTATEA LUI ȘI… SĂNĂTATEA NOASTRĂ 7

FICATUL, SĂNĂTATEA LUI ȘI… SĂNĂTATEA NOASTRĂ

– ajutoare naturale documentate științific –

 

Undeva, în zona superioară a abdomenului, sub coaste, „avem” ficatul, un organ de care depinde viața noastră. Am scris avem între ghilimele, pentru că relația este reciprocă: noi depindem de ficat și el de noi. De fapt, acest organ înglobează o inteligență remarcabilă, fiind “centrul de comandă biochimică” al corpului. Mai mult, este un manager al proceselor chimice din organismul nostru, coordonând sute de transformări ale substanțelor și de eliminare a toxinelor. În acest articol, vom afla ce este ficatul, care sunt rolurile sale principale, precum și uimitoarele remedii naturale care-i vin în ajutor.

CE ESTE FICATUL?

Este cea mai mare glandă din corp, cu o structură atât de complexă, încât știința a elucidat foarte puține dintre tainele sale. Știm că în interiorul său se află hepatocite, celulele responsabile de funcțiile metabolice și de detoxifiere a organismului. De asemenea, ficatul conține canale ce transportă bila, pe care a produs-o, spre intestine pentru digestie. De asemenea, ficatul e străbătut de vaste rețele de vase sanguine, prin care se asigură aportul de oxigen și face schimb de substanțe. Dincolo de structurile sale ultra-sofisticate, ficatul e remarcabil prin cele peste 500 de procese biochimice ce le derulează. Astfel, el acoperă funcții vitale:

FICATUL și METABOLISMUL

Aproape tot ceea ce ingerăm ajunge la nivel hepatic, pentru a fi descompus, prelucrat și transformat în ceea ce organismul are nevoie. Proteinele, grăsimile din sângele nostru, chiar și globulinele, cu rol în imunitate și transportul hormonilor, sunt produse în ficat. De aceea, nu putem trăi nici măcar câteva zile fără ficat. Iar „reîntinerirea” acestuia, când este afectat de hepatite, steatoze sau steatohepatite, este vitală. Dar, foarte greu realizabilă!

Ajutoarele vegetale de urgență ale ficatului: astragalus, măslin, tămâie

Și, totuși, extractele superconcentrate de astragalus susțin sănătatea genetică a hepatocitelor și susțin diviziunea lor normală. Măslinul ajută la menținerea structurii normale și combate procesele de fibrozare, în timp ce uleiul esențial de tămâie reglează imunitatea. Împreună, alcătuiesc formula TELOM-R HEPATIC, care susține uimitor de puternic funcțiile și sănătatea ficatului. Aceasta, inclusiv în afecțiunile hepatice grave.

FICATUL și DETOXIFIEREA

Principalul organ responsabil pentru eliminarea substanțelor toxice din corp este, ați ghicit, ficatul! Inclusiv alcoolul, medicamentele sau toxinele din carne sunt descompuse în ficat, pentru a fi eliminate. Acesta are chiar și o armată proprie de celule imunitare, numite celule Kupffer, care distrug și digeră orice virus sau bacterie invadatoare. Și toxinele produse de propriul organism, numite și endogene, sunt de asemenea tratate de ficat. Dar, când este copleșit de toxine, el obosește și începe să fie invadat de grăsime, ajungându-se la așa numita steatoză hepatică. Culmea, cel mai important organ ce asigură detoxifierea are nevoie de… detoxifiere.

Urzica, anghinarea, turmericul… – echipa de detoxifiere hepatică

Unele uleiuri esențiale, cum ar fi cele de salvie sau de cardmon, accelerează procesele de eliminare a excesului de grăsime în ficat. Extractul de anghinare, ca și urzica, reglează metabolismul lipidelor, iar curcuma scade inflamația. Laolaltă, aceste ingrediente formează HEPATO DETOX, supliment dedicat combaterii steatozei și steatohepatitei. Însă nu doar ficatul gras este ținta acestei formule, cu nu mai puțin de 15 ingrediente active. HEPATO DETOX este recomandat pentru stimularea proceselor de detoxifiere a organismului, ce se desfășoară în ficat.

 

Ficatul, FICATUL, SĂNĂTATEA LUI ȘI… SĂNĂTATEA NOASTRĂ, DVR Pharm

FICATUL și ENERGIA

Una din marile probleme este că ficatul nu doare! De aceea, se poate îmbolnăvi grav fără simptome foarte clare. Însă, unul din semnele evidente ale tulburărilor hepatice este lipsa de tonus și de energie. Aceasta, deoarece ficatul stochează glucoză, vitamine și minerale, eliberându-le în sânge, când este necesară menținerea nivelului adecvat de energie și nutriție în organism. Între altele, ficatul nostru are abilitatea de a elibera multă glucoză în fluxul sanguin, provocând o explozie rapidă de energie, la nevoie. Dar, când ficatul este obosit, bolnav, această explozie nu se mai produce și trebuie să luăm măsuri.

Uluitoarea ciupercă tibetană și recăpătarea sănătății ficatului

CIUPERCĂ TIBETANĂ FORTE + este mai mult decât un extract din fungul Cordyceps sinensis. Este o combinație între extracte concentrate din această ciupercă, împreună cu turmeric și uleiuri esențiale. Rezultatul este un cocktail de substanțe active care ajută la regenerarea, recăpătarea structurii normale și îmbunătățirea funcției hepatice. CIUPERCĂ TIBETANĂ FORTE + nu are o acțiune instantanee asupra ficatului și nici nu redă peste noapte tonusul sau energia. În schimb, curele de lungă durată ajută la o regenerare profundă și, în timp, ne redau vitalitatea și capacitatea de muncă. De altfel, în medicina tradițională tibetană, această ciupercă este unul dintre principalele întineritoare. Și nu doar la nivel hepatic!

7 Comments

  1. Interesant

  2. Mulțumesc !

  3. Bună ziua ași dori să știu am făcut niște analize dar nu îmi spune nimeni dacă este vreo problemă GamaGT–66,50U/L TGO/AST–116,60U/L TGP/ALT–152,90U/L ați putea sămi spuneți dacă e vreo problemă vă mulțumesc

    1. Bună ziua, Elvira! Vă recomandăm să mergeți cu analizele la medicul de familie și, îndrumat de acesta, către un specialist (gastroenterolog, hepatolog). Valorile ridicate ale analizelor efectuate de dumnevoastră indică o posibilă afecțiune a ficatului. Vă dorim multă sănătate!

  4. Eu am o problema cu ficatul de 5 ani am fost operată la ficat de 2 ori am un parazit și nu mai scap de el acum am ear e a 3 oră chist

    1. Bună ziua, Rica! Vă recomandăm să respectați indicațiile medicului specialist. Clienții care s-au confruntat cu chistul hidatic au menționat rezultate bune cu VERMODREN și PARAZITDREN (produse ale firmei partenere Life). În cazurile cronice, administrarea se poate efectua pe o perioadă mai lungă de timp, câteva luni. Produsele sunt disponibile aici: https://life-bio.ro/produs/vermodren-2/ și https://life-bio.ro/produs/parazit-dren-30-capsule/. Vă stăm la dispoziție și pentru alte informații. Numai bine!

  5. Val analize par mari Mai bine va adresați unui dr hepatolog,cu o trimitere de la med de familie. SĂNĂTATE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *