INFECȚII RENO-URINARE
– 7 remedii naturale eficiente –
Infecțiile reno-urinare reprezintă afectarea rinichilor, vezicii și căilor urinare de către fungi, viruși și, mai ales, bacterii. Vorbim de infecții ale tractului urinar inferior (cistite) sau ale tractului urinar superior (pielonefrite), ultimele afectând și rinichii. De regulă, aceste afecțiuni sunt provocate de pătrunderea și multiplicarea bacteriilor în tractul urinar, cel mai frecvent fiind vorba de bacteria Escherichia coli (E. coli). Riscul de infecții urinare e mai mare la femei, din cauza anatomiei: uretra mai scurtă și mai aproape de anus, facilitând accesul bacteriilor la tractul urinar. În acest articol, vom afla simptomele infecțiilor urinare care ne trimit la medic. De asemenea, vom face cunoștință cu remediile naturale care previn aceste afecțiuni, accelerează vindecarea lor și, foarte important, ajută antibioticele în infecțiile multi-rezistente.
Simptomele: Corpul ne avertizează de invazia bacteriană
Semnele infecției urinare variază în funcție de locația și severitatea sa. În cazul cistitelor, simptomele tipice sunt:
- urinare frecventă și dureroasă
- senzația de urgență de a merge la toaletă
- urină tulbure sau cu sânge
- durere în zona pelviană
Pielonefrita adăugă, de obicei, și alte simptome, chiar mai neplăcute, precum:
- accesele de febră, adesea cu temperaturi de peste 38 de grade Celsius
- frisoane puternice și senzație de slăbiciune
- dureri lombare severe, care îngreunează deplasarea și nu trec indiferent de poziție
Diagnosticarea se face prin analize de urină și, dacă este necesar, culturi pentru identificarea specifică a agentului patogen, dar și a antibioticului cel mai eficient. Folosirea unor remedii naturale, pe de altă parte, nu trebuie să intre în contradicție cu medicamentele chimice, ci din contra, să conlucreze cu ele. Așa cum vom vedea:
Lupta antibacteriană: de la antibiotice de sinteză, la antiinfecțioase naturale și imunostimulatoare.
Tratamentul convențional al infecțiilor reno-urinare include administrarea de antibiotice. Dar, utilizarea lor excesivă a condus la creșterea rezistenței bacteriilor. Aceasta, a „împins” lumea științifică spre tratamente alternative, inclusiv metode tradiționale. Și cele mai bune rezultate se obțin prin conlucrarea medicinei alopate cu cea naturală. Mai ales când vorbim de infecții severe sau recidivante, administrarea în paralel a celor 2 tipuri de tratamente poate face diferența între succes și insucces. Iată șapte metode naturale, susținute de cercetări științifice:
ELIXIRURILE NATURII: DE LA STIMULAREA IMUNITĂȚII, LA CEA A FUNCȚIEI RENALE SAU SINERGIA CU ANTIBIOTICELE
-
Apa – prima măsură anti-infecții urinare e hidratarea adecvată
Consumul de lichide în cantități suficiente este esențial pentru diluarea urinei și stimularea eliminării bacteriilor din tractul urinar. Apa este cea mai recomandată băutură, dar și ceaiurile (soc, urzică, cimbrișor, măghiran) sunt foarte utile. Bacteriile „urcă” pe uretră mai ales atunci când nu ne hidratăm suficient, având perioade lungi fără urinare. În acest sens, ne ajută foarte mult nu doar consumul de apă sau ceaiuri, ci și diureticele naturale, despre care vom vorbi:
-
Stimularea diurezei – prevenția infecției și accelerarea vindecării
Extractele concentrate, din plante cum ar fi brusturele, coada calului sau cactusul, stimulează puternic rinichii să producă și să elimine urină. Or, fluxul urinar puternic împiedică bacteriile să se dezvolte, prevenind infecțiile. Iar, odată boala instalată, transportă antiinfecțioasele acolo unde este nevoie de ele, neutralizând microorganismele. Putem beneficia de aceste diuretice din produsul URINAR DETOX, sub formă de capsule.
-
Alcalinizarea urinei – pregătirea terenului pentru vindecare
Dacă, atunci când suntem sănătoși, o urină mai acidă previne infectările, întrucât este neprietenoasă cu bacteriile, când suntem deja infectați, lucrurile se schimbă! Pentru a fi eficiente, atât antibioticele și multe antiinfecțioase naturale (strugurii ursului, merișorul) au nevoie de un pH alcalin al urinei. Soluția? Există plante, precum alga calcaroasă și coada calului, care alcalinizează ușor urina, suficient cât să eficientizeze antibacterienele. În produsul RENAL găsim aceste alcalinizante, precum și o substanță organică foarte importantă, despre care vom vorbi în continuare:
-
Albastrul de metilen – un antiinfecțios de… 200 de ani, perfect valabil și acum
Așa-numitul albastru de metilen a fost descoperit împreună cu aspirina, cu două secole în urmă și de atunci este folosit cu succes contra cistitelor. E un medicament adesea uitat, dar care vine să completeze perfect antibioticele în cele mai diferite momente. Marele său avantaj: foarte multe bacterii mutante nu au rezistență la această substanță. În RENAL, albastrul de metilen este completat de diuretice și calmante naturale. Administrat de la primele simptome, poate inactiva o infecție urinară. Dar, în cazul infecțiilor severe sau recidivante, RENAL trebuie folosit doar în paralel cu antibioticele, la fel ca și următorul remediu:
-
Merișoarele – gardienii roșii ai tractului urinar
Studiile recente au arătat că așa numitele pro-antocianidine, substanțe pigmentare din fructul merișorului (Vaccinium vitis-idaea), pot distruge bacterii foarte „încăpățânate”. Mai mult, aceste substanțe colaborează foarte bine cu antibioticele contra infecțiilor reno-urinare severe. Se folosește extractul foarte concentrat, standardizat, de merișor, prezent în capsulele MERIFORT URINAR, de la DVR PHARM. În acest produs revoluționar, aceste fructe sunt ajutate de două uleiuri esențiale foarte importante.
-
Uleiurile esențiale de oregano și ienupăr – produse de plante pentru a ucide bacterii
Uleiul extras din florile oregano sălbatic e recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, datorită conținutului de carvacrol și timol. La rândul lor, substanțele active din uleiul de ienupăr, distrug foarte multe tipuri de bacterii. Ambele au efecte promițătoare împotriva tulpinilor de E. coli rezistente la antibiotice, putând eficientiza tratamentul cu ciprofloxacin, de exemplu.
-
Stimulentele imunitare – cheia reușitei oricărui tratament și prevenirii recidivelor
Extractele concentrate din astragalus, ashwagandha sau brusture cresc imunitatea la nivelul segmentului reno-urinar, specifică și nespecifică. Or, stimularea și mai ales reglajul imunitar este exact ceea ce lipsește la persoanele care fac infecții urinare severe și / sau frecvente. Găsim aceste ingrediente, ce îmbunătățesc capacitatea naturală de apărare, în Telom-R Urinar.
CONCLUZIE
Metodele naturale pot oferi alinare, pot preveni și chiar ajuta decisiv la eliminarea infecțiilor reno-urinare. Pe de altă parte, ele nu ar trebuie să înlocuiască consultul medical și tratamentul convențional, mai ales în cazuri severe sau recurente. Până la urmă, rețeta cea mai eficientă contra acestor afecțiuni este combinația dintre medicamentele alopate și remediile naturale. Doar că ambele trebuie aplicate consecvent și fără întârziere!